Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Barátaink / Kaere Venner,

 

tak for all!  Thanks for all!  Köszönet mindenért!

 

A...                                                    For the...

...kedves fogadtatásért,                    ...warm welcome,

...szervezésért,                                 ...organization,

...mindennemű segítségért,              ...support of every kind,

...programokért, de elsősorban a     ...programs, but first of all for the

...KÖZÖS ÉNEKLÉSÉRT.               ...JOINT SINGING.

 

Nagyszerű volt. Boldogok                It was magnificient. We all are so glad

vagyunk, hogy összejöhetett.           that this weekend trip could become reality.

De beszéljenek inkább                     But let the attached pictures tell more.

a mellékelt képek.

Adjátok át baráti üdvözletünket        Please forward our warmest greetings

az egész kórusnak.                           to the whole choir.

 

A Bajza Hangkör és a magam          Also on behalf of Bajza Hangkör:

nevében:

 

                                               Imre

 

 

A Bajza utcai Általános Iskola idén fogja megünnepelni megalapításának 100. évfordulóját és a Kodály Zoltán zenei oktatási módszere bevezetésének 60. évfordulóját. 

A jubileum megünneplésére megkezdődtek a felkészülések, ennek keretében minden hét szombatján 9 órától 12 óráig az iskola I. em. 66-os termében a volt diákok találkoznak, együtt betanulják és gyakorolják az ünnepi műsort, amelyet a Zeneakadémián május 25-én fogunk előadni.

Felhívunk és kérünk mindenkit, aki diáktársunk volt, hogy gyertek el a próbákra, találkozzunk és készüljünk együtt, énekeljünk ismét a Zeneakadémián e jeles évforduló alkalmából.

 

 

Szentendre, 2016. május 15.

Jól sikerült közös kiránduláson vettünk részt a koppenhágai Szent Anne Iskola Familie Koret tagjaival közösen Szentendrén és a szentendrei Skanzenban.

Délelőtt a Szent András templom kertjében, ebéd után a Skanzenban, délután pedig a Szentendre Fő terén adtunk koncerteket. Bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de az előadások forró hangulatúak voltak, a közönség, hallgatóság pedig kitartásukkal és tapsukkal hálálták meg a hallottakat.

 

 

"Hörpölték a kultúrát"

 

Kórusok Éjszakájáról

Szemere Katalin
Az írás a Népszabadság 2015. 06. 08. számában jelent meg.

http://nol.hu/kultura/haraphato-eneklesi-vagy-1538629

 

 

A Koppenhágai Sankt Annæ Gymnasium volt és jelen diákjainak szüleiből alakult "Familiekoret" kapcsolatfelvételi szándékkal megkeresett bennünket. Az első levélváltások és híradások megtörténtek. Örömmel fogadjuk ezt a kezdeményezést és nagy lelkesedéssel tölt el bennünket egy jövő évi találkozás és közös éneklés lehetősége.

Köszöntjük a "Familiekoret"-et és tagjait a kórus alapításának 10. évfordulója alkalmából, örömmel értesültünk jubileumi koncertjükről. Külön öröm számunkra műsorukban elhangzott művek kottáinak megküldése, melyek közül néhányat kiválasztunk és betanulunk.

 

10 éves a Familiekoret

 

 

 

 

 

 

 

http://www.sankt-annae.dk

 

Adventi fellépéseink:

  1. Advent Budapesten téli fesztiválon a Deák tér melletti Városháza parkban  2014. december 11-én 18 órakot az "Üvegházban".
  2. Szent László Templomban (1102 Budapest, Szt. László tér) 14.december 20-án, az esti mise után

  3. Boldog Özséb Plébánián (1039 Budapest, Lékai Bíboros tér 8-10.) 2014. december 21-én, a 9 órás mise után
     

 

 

Kedves Bajza Hang-kör Kórus, Kedves Péter!

A Halastó Közhasznú Egyesület (HEKK) nevében szeretnénk megköszönni nektek, hogy hangotokkal, fellépésetekkel varázslatossá tettétek a második alkalommal megrendezett Kórusok Éjszakáját!

Köszönjük a bizalmat, a lelkesedést, amivel a Magyarországon innovatívnak számító kezdeményezést támogattátok és sikeressé tettétek. Reméljük, hogy üzenetünk a segítségetekkel célba ért.

Köszönjük, hogy lelkiismeretesen felkészültetek, elvarázsoltátok a közönséget és megmutattátok azt, hogy a kóruséneklésnek igenis van létjogosultsága a mai kultúrában. Külön köszönet a Mikszáth téri záróéneklésért, a nem mindennapi, felejthetetlen élményért, amit ezer ember együtténeklése jelent.

Kép-, hang-, videó- és szöveges beszámolót a honlapon találtok az korusokejszakaja.hu estéről, valamint néhány felvételt továbbra is közzéteszünk a Facebookon folyamatosan, figyeljétek magatokat!

Reméljük, hamarosan ismét találkozunk egy Csíkszerda és/vagy Soharóza koncerten, esetleg a ti koncerteteken, de legkésőbb jövőre, az immáron hagyományt teremtő Kórusok Éjszakáján.

További sikeres koncerteket és nagy közönséget kívánunk!

Üdvözlettel a Kórusok Éjszakája szervezőcsapata nevében

Kovács Ági

kóruskapcsolat

korusokejszkaja.hu

http://www.karpataljalap.net/2013/05/30/koncert-szegenyek-javara

 

Bajzás diákok. Ica néni zenére éhes, nagy ritkán nem csintalan nebulói. Szolmizálás, szövegejtés, ritmus: „Nem gyor-sab-ban, nem las-sab-ban, csak úgy mint a szí-vünk dob-ban.” idézzük fel ma is az instrukciót Ica néni zeneszeretet-óráján a budapesti Bajza utcai iskolában.

Mert leginkább ez volt. Hivatalos nevén énekóra, de amit egy életre kaptunk általa, az a muzsika szeretete.
Nagyot dobbant a szívünk 2008-ban, amikor egy jubileumi gálakoncerten újra összejöttünk egy közös  éneklésre. Egy „kemény mag” úgy döntött: folytatja a közös énekelést Ica néni, azaz Háray Ferencné vezetése alatt. 40-50 év után visszaültünk a padokba, hogy kedves énektanárunkra figyelhessünk megint. Akinek a Kodály-módszer szerint tartott óráit Dél-Amerikától Ázsiáig a világ számos zugából érkezett hallgató és tanár látogatta.
És nagyot dobbant a szívünk 2013. május 26-án, hogy a munkácsi Szent Márton székesegyház pompás környezetében megszólalhatott úgy 30 egykori Bajzás hangja. Magyar énekszó a Duna és a Latorca táján a székesegyház oltárlépcsőjén egybefonódott. Mi lehet kifejezőbb megnyilvánulása összetartozásunknak? A lezárt határsorompót a violinkulcs és a basszuskulcs egykettőre felnyitja. Életkorban nagyszülő-unoka, földrajzilag négyszáz kilométer távolság a Szent Márton székesegyházban ezen a délutánon nullára csökkent.
És hány nyelven is dicsértük az Urat, imádkoztunk a Szűzanyához, kerestük az utat az Úthoz, Igazsághoz és Élethez? Volt az vagy öt is. Mert a hit is összeköt. Nemcsak magyart a magyarral, de valamennyi jószívű embert a nagyvilágban. Hangjaink útján egy csipetnyi magyar-egység a világ-egységet is kifejezte, hiszen Urunk előtt mind egyek vagyunk.
A Latorca és a Duna vize összefolyik. Hisszük, hogy lesz alkalom, hogy e folyók tájáról való magyar énekhangok a jövőben is egybefolyhatnak a május 26-i feledhetetlen hangverseny mintájára. Hálás köszönetünket fejezzük ki a kórustalálkozó szervezőinek, hogy minket ehhez az élményhez juttattak.
Török Imre
a Bajza Hangkör nevében

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kedves Ica néni!

 

Nagy öröm, hogy jöttek, hogy a koncert olyan jól sikerült - azóta is sokan emlegetik, köszönik.

Örülök, hogy jól érezték Magukat és, hogy az ajándék is tetszik.

Emlékezetünkben és a honlapunkon is megőrizük a szép esemény emlékét.

További munkájához, munkájukhoz kívánok én is minden jót, erőt derűt és további sikereket!

Üdvözlöttel a Bajza-Hangkör Énekesei felé is, tisztelettel:

János atya

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-zakanyi-zsolt-reformatus-vegyeskar-jotekonysagi-koncertje-december-8

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Комфортное жилье у моря - это просто!

Shale,2018.12.23 23:48

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86
Продажа земельного участка категории ИЖС в Ялте. Площадь-5 соток, район Массандровского дворца. Юридически готов к сделке, панорамный вид на море и горы.

Комфортное жилье у моря - это просто!

Shale,2018.12.23 23:47

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86
Продажа земельного участка категории ИЖС в Ялте. Площадь-5 соток, район Массандровского дворца. Юридически готов к сделке, панорамный вид на море и горы.

Tel2 пoлучи кешбек чeтыре тыcячи руб

AstapPes,2018.12.23 22:13

[url=http://xn--o1ag7b.xn--p1ai/tele2][img]http://bezposhlin.ru/Tele2/2.jpg [/img][/url]

Качественнaя связь по выгодной цене без скрытых сeрвисoв
Бecплатная доcтавкa сим кaрт
Бесплaтный перeхoд со cвoим номерoм Нeиcпoльзуeмыe минуты и Гб
перeнocятся нa cлeдующий мeсяц Подробнeе здecь : http://xn--o1ag7b.xn--p1ai/tele2

Byjdbqkvx

MeganBargy,2018.12.23 09:47

Ljbxcpfch
[url=http://maxi-stroyka.ru/drenazh-uchastka-tsena/]расценки устройства дренажа[/url]
[url=http://maxi-stroyka.ru/]строительство домов цена[/url]
[url=http://maxi-stroyka.ru/fundament-pod-klyuch/]строительство фундамент под ключ[/url]
[url=http://maxi-stroyka.ru/fasad-domov-rabota/]фасад работа цена[/url]
[url=http://maxi-stroyka.ru/krovelnyie-rabotyi/]кровля работа цена[/url]

Elton John Concerts

Georgeter,2018.12.22 18:35

Elton John is my favourite UK singer of all time. http://sonicenergydrink.tumblr.com

Download Showbox APP for iOS

ShowChoip,2018.12.21 23:48

Btw, looking for the best app to watch free movies on your iOS phone? Then your should check Showbox Application. This is the most famous app today that has a big library of shows and movies. This app is also available for pc users. But your need to download it first to enjoy free shows [url=http://showbox-all.com]Showbox app on PC[/url]

tips pa julklappar till foraldrar

tips pa julklappar till foraldrar,2018.12.21 05:48


It is the best time to make some plans for the future and it's time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or tips. Maybe you can write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!
tips pa julklappar till foraldrar http://holidaytoyou.se/face-lotion/tips-p-julklappar-till-foeraeldrar.php

1click = 0.003 eth, 100clicks = 0.3 eth, 1000clicks = 3eth for you!

CurtisSmets,2018.12.21 01:31

[url=]http://ethpromo.live[/url]
Unoppressive Ways To Prevail upon Crypto ETH Rapidly
Making ETH online has in no way been easier. Distinct from others here you can manufacture paper money up to $200/day straight by sharing your link. No registration required! We require honour you 0.3 ETH for the benefit of every 100 valid visitors to your link.


[url=]http://ethpromo.live[/url]

Пышная мамка не удержалась и подрочила сынишке исполинский пенис

Kara13psm,2018.12.21 00:35

[URL=http://piccash.net/51575/870416/][IMG]http://piccash.net/allimage/2018/10-3/img_thumb/870416-thumb.jpeg[/IMG][/URL]
Сногсшибательная, зрелая мать с большими сиськами дрочит собственному сынишке [url=https://incest-home-video.ru/mamy/559-mature-sex-anal.html]трахнул мамашу на сеновале[/url]
во время массажа. Растерев свои груди и розовенькую головку пениса, мамочка сперва начала ладошками натирать член мужчины, а после принялась дрочить его своими огромными, великолепными дойками [url=https://incest-home-video.ru/doter]русское порно мамы и дочь лесбиянки[/url]
онлайн.

Жми на скрин чтобы посмотреть всю сексуальность этой созрелой мамочки!!!
[URL=http://piccash.net/51575/870418/][IMG]http://piccash.net/allimage/2018/10-3/img_thumb/870418-thumb.jpeg[/IMG][/URL]

toperectiledysfunctionpills.com

erectile dysfunction medications,2018.12.20 20:35

erectile stimulus [url=http://toperectiledysfunctionpills.com]best erectile pills[/url], erectile coffee [url=http://toperectiledysfunctionpills.com/]erectile incontinence[/url].[url=http://bit.ly/2Jp5mAb]erectile cream for me[/url]
[url=http://bit.ly/2JnWHhf]erectile prosthetic[/url]
[url=http://bit.ly/2qQsFMj]erectile therapy jordan[/url]
[url=http://bit.ly/2HswvRU]erectile pillole[/url]
[url=http://bit.ly/2qTJfec]erectile discomfort[/url]
[url=http://bit.ly/2qTIou0]erectile issues after 40[/url]
[url=http://bit.ly/2JpnucZ]erectile function paralysis[/url]
[url=http://bit.ly/2HoDD1I]erectile medicine[/url]
[url=http://bit.ly/2HtY5OA]icd 10 erectile[/url]
[url=http://bit.ly/2HrFN0A]can erectile dysfunction be fixed[/url]

бесплатные знакомства без

JulioMed,2018.12.20 18:03

[URL=http://love.noov.ru]клуб знакомств новосибирск[/URL]
[URL=http://www.casino-natali.com]девушка новосибирск[/URL]
[URL=http://www.rudate.net]секс знакомства новосибирск[/URL]
[URL=http://www.ekaterin.com]объявление знакомства сочи[/URL]
в благоприятной для знакомства обстановке. Ему остается только сетевое общение.
профессия. Вот, собственно, и все. Спасение утопающих – дело рук самих утопающих. Но что делать, если человек не чувствует, что он тонет, а чувствует он себя отлично и очень даже хорошо?
Кроме того, интернет дает возможность легко, и не теряя достоинства, знакомиться как мужчинам, так и женщинам что ни говори, а всетаки мужчины более настороженно относятся к ищущим

123

Herbertplusa,2018.12.20 15:26

789

write my essay

Josephedume,2018.12.20 12:29

Write My Essay - EssayErudite.com

Fed up of typing "who can write my essay" in the search bar?
Would you like to have a reliable helper always by your side?
Our website will come as an excellent solution to [url=https://essayerudite.com/write-my-essay/]write my essay[/url] for everyone!

<a href="https://essayerudite.com/write-my-essay/" />write my essay</a>

Write My Essay - https://essayerudite.com/write-my-essay/

[url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]type my paper[/url]
[url=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/]cheapest essay writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-essay-help/]college essay writing[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]custom thesis writing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/dissertation-writing-service/]dissertation writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-essay-for-me/]write an essay for me[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-essay-help/]help writing college essay[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/]college paper writing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/do-my-homework/]homework hotline[/url]
[url=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/]cheap writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis writing service uk[/url]
[url=https://essayerudite.com/do-my-homework/]cpm homework[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-essay/]write essay yourself[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-essay-help/]help with college essays[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]paper write online[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]write my paper for me[/url]
[url=https://essayerudite.com/assignment-help/]help with assignment[/url]
[url=https://essayerudite.com/dissertation-writing-service/]dissertation help[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-research-paper/]write research paper for me[/url]

essay writing service

Tylersem,2018.12.20 12:21

Essay Writing Service - EssayErudite.com

Our [url=https://essayerudite.com]essay writing service[/url] provides a full-scale writing assistance accessible online 24/7.
Apart from many other writing companies, we are rather picky when forming a professional staff of experts.
Moreover, we try to make our every customer feel safe and pleased with the service.

<a href="https://essayerudite.com" />essay writing service</a>

Essay Writing Service - https://essayerudite.com

[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis writing help[/url]
[url=https://essayerudite.com/buy-essays-online/]buy essays cheap[/url]
[url=https://essayerudite.com/buy-essay/]buying essay[/url]
[url=https://essayerudite.com/assignment-help/]java assignment help[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis writing service uk[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]best thesis writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/assignment-help/]accounting assignment help[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]write my research paper[/url]
[url=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/]cheapest essay writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/assignment-help/]assignment help australia[/url]
[url=https://essayerudite.com/cheap-essay-writing-service/]cheap paper[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis editing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-essay-help/]writing college essays[/url]
[url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]phd thesis writing service[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-paper/]my paper writer[/url]
[url=https://essayerudite.com/assignment-help/]my assignment help[/url]
[url=https://essayerudite.com/college-paper-writing-service/]college writing services[/url]
[url=https://essayerudite.com/write-my-research-paper/]write my term paper for me[/url]

Download missing DLL file

DLkrog,2018.12.20 00:52

Download not working dll from http://founddll.com/vcruntime140d-dll/ page. Fix your error now!

Kopo

JohnCoack,2018.12.20 00:33

Kopo [url=http://kopo.host/]More info...[/url]

international free dating service

Jamesgap,2018.12.18 17:43

Hello. International free dating service.[url=http://afamesma.tk]afamesma.tk[/url]

Best school Massage Manhattan

SKSEssestE,2018.12.16 04:13

Extras for those people to whom impossible tune in to the necessary Music Therapy salon can offer Music Therapy or massage with stones .
Personally have the opportunity conduct experiments in any view technician massage up to infinity!
In ourspa center on Emerson Hill possible remove physicalandsexual tension , get unprecedented experience and order a SPA-relax. Receptions massage is for any taste!
In our center you can order a massagein City Line from fifteen minutes and to five hours in spacious apartments - are not only simultaneously massage table and spacious beds .
MUSIC THERAPY salon in Midtown Manhattan can offer ladies and representatives of the stronger sex relax at the end labor or arrange for myself mini holiday.


We have a showroom in New York. Girls Irea :
[url=https://4hands.manhattan-massage.com]four hands massage nyc[/url]

Обучение Автокад 3D

DanIcoff,2018.12.14 08:34

[url=https://drawing-portal.com/video-lessons-course-autocad-3d.html]3D моделирование в Автокад[/url] | Профессиональные видео уроки (курс) Автокад 3D <a href=https://drawing-portal.com/video-lessons-course-autocad-3d.html>здесь</a>.

1xbet online

MiltonGem,2018.12.07 19:12

We tend to compose this <a href="http://basearchive.site">archive2130</a> for the public